• Gratis verzending (NL) vanaf €450,-
  • Groot aanbod
  • Snelle levering
  • Maatwerk mogelijk

De juiste broedstoof voor uw laboratorium

De juiste broedstoof voor uw laboratorium

De juiste broedstoof voor uw laboratorium

Welke broedstoof past het beste bij uw werkzaamheden, hieronder enkele tips voor de juiste keuze.
 

Broedstoof voor omgevingstemperatuur

Het is belangrijk om te bepalen op welke minimale en maximale temperatuur u de broedstoof gaat gebruiken. Zowel voor nu als ook in de toekomst. Mocht u testen willen doen op omgevingstemperatuur dan adviseren wij u een koelbroedstoof te nemen. Dit omdat er in broedstoven geen koeling zit. Dit zorgt ervoor dat het apparaat bij een instelling op omgevingstemperatuur meer fluctueert of zelf de temperatuur niet haalt.
 

Broedstoof met geforceerde convectie

Wij leveren broedstoven met zowel geforceerde als natuurlijke convectie. Het verschil tussen deze twee is de interne ventilator. Als met kiest voor geforceerde convectie is er in de broedstoof een ventilator aanwezig welke de lucht doet circuleren. Dit zorgt met name voor een hogere stabiliteit. Daarnaast zullen de hersteltijden, bijvoorbeeld na openen van de deur, aanzienlijk sneller zijn.
 

Welk formaat broedstoof?

Proeven en bereidingen worden steeds efficiënter. Denk daarom goed na over het formaat van uw broedstoof. Labwinkel levert ze van 23 liter tot 1400 liter. De kleinere varianten, tot ongeveer 115 liter, kunt u gemakkelijk op of onder uw laboratorium tafel plaatsen. Zo bespaart u dus kostbare ruimte in uw lab.
 

Broedstoof met programma mogelijkheid

Sommige apparaten kunnen automatisch schakelen tussen 2 of meerdere temperaturen. Als u altijd werkt met 1 vaste temperatuur is dit niet nodig. Maar als u bijvoorbeeld buiten werktijden of in het weekend een andere temperatuur nodig heeft kan dit handig zijn. De broedstoof schakelt op de vooraf ingestelde tijd automatisch over naar de gewenste temperatuur.
 

Broedstoof met externe doorvoer?

In veel laboratoria wordt de temperatuur geregistreerd door middel van een temperatuur registratie systeem. Om de temperatuursensor (PT-100)  in de binnenruimte van de broedstoof te brengen is een doorvoer nodig. Bij sommige apparaten is dit standaard, bij andere apparaten kan dit als optie aangeboden worden. 
 

Welke interieur voor uw broedstoof

Veel broedstoven worden standaard geleverd met draadroosters met spijlen. Dit kan voor bijvoorbeeld petrischalen of kleine flesje de kans geven op kantelen. Optioneel kan derhalve worden gekozen voor RVS geperforeerde plateaus of lades in de broedstoof.

Extra advies nodig?
Mochten er nog openstaande vragen zijn of bent u op zoek naar een maatwerk oplossing? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Indien wenselijk kan een van onze medewerkers een bezoek brengen bij u op locatie, uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom te Zaltbommel. 
Klantenservice
Klantenservice
Hulp nodig met uw bestelling? We kijken graag even met u mee.
  • Gratis verzending (NL) vanaf €450,-
  • Groot aanbod
  • Snelle levering
  • Maatwerk mogelijk