• Gratis verzending (NL) vanaf €450,-
  • Groot aanbod
  • Snelle levering
  • Maatwerk mogelijk

Meer informatie?

Neem contact op met ons
Neem contact met ons op

Explosieveilige koelkasten

vonkvrij interieur met een explosieveilige (ATEX) koelkast

ATEX is een Franse afkorting van “ATmosphère EXplosif ” – en is de enige Europese regulering (ATEX directive 2014/34/EC) voor laboratorium koelkasten ten behoeve van gebruik in een mogelijk explosieve atmosfeer. Dit houdt onder andere in dat het interieur vonkvrij is en dat alle metalen delen zijn voorzien van een aarde aansluiting. Labwinkel biedt ATEX koelkasten aan van Gram en Liebherr, klik op één van de producten voor meer specificaties, foto's en opties.

ATEX laboratorium koelkast

In sommige productie omgevingen is het noodzaak dat de vriezers zijn uitgevoerd conform de ATEX 95 norm. De bedoeling van de ATEX-regulering is de werkomstandigheden te verbeteren en te voorzien in een betere bescherming voor zowel het personeel als de omgeving tegen gevaar en het risico van schade als gevolg van apparatuur of installaties die een mogelijk aanwezige brandbare of explosieve atmosfeer zou kunnen doen ontsteken.

De ATEX vereisten verschillen van de ruime meerderheid van regelingen in relatie tot de Low Voltage Directive (LVD ) waarbij behalve elektrische componenten ook materialen als bewegende delen, handleidingen, typeaanduidingen etc. in beschouwing worden genomen. ATEX-regulering omvat zodoende het volledige product, met het oog op een grotere veiligheid voor het personeel en een betere bescherming van het milieu.
ATEX laboratorium koelkast

ATEX koelkasten

Inwendig ATEX

De opslagruimte in de kast voldoet aan EN /IEC 60079 -15 Categorie 3 Zone 2 vereisten. Dit betekent dat de kast geschikt is voor opslag van mogelijk explosieve stoffen of stoffen met de mogelijkheid van het creëren van een explosieve atmosfeer.
 

Uitwendig ATEX

Alle componenten die in contact komen met de omgevingslucht voldoen aan de EN/IEC 60079-15 Categorie 3 Zone 2 eisen. Dit betekent dat de kast kan worden geplaatst in een ruimte die is gecategoriseerd als een explosieve atmosfeer – Categorie 3 Zone 2 volgens EN/IEC 60079-10.

Als u meer informatie of levertijden willen ontvangen over een van de ATEX koelkasten neem dan vrijblijvend conact met ons op. Dit kan via 0418 - 760 319 of het contactformulier.
Klantenservice
Klantenservice
Hulp nodig met uw bestelling? We kijken graag even met u mee.
  • Gratis verzending (NL) vanaf €450,-
  • Groot aanbod
  • Snelle levering
  • Maatwerk mogelijk