• Gratis verzending (NL) vanaf €450,-
  • Groot aanbod
  • Snelle levering
  • Maatwerk mogelijk

Laminaire flowkasten

Laminaire flowkasten (LAF kast) met 2-HEPA H14 filters zijn bedoeld om uw product, de gebruiker en de omgeving te beschermen en een kruisbesmetting tegen te gaan. Labwinkel biedt Laminaire flowkasten aan van het merk Kojair  in verschillende breedte maten en varianten. De flowkasten kunnen desgewenst worden uitgerust met een UV-lamp, RVS armsteun of bijvoorbeeld extra wandcontactdozen op de achterwand. Indien u vragen heeft omtrent een laminaire flowkasten kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via 0418 - 760 319.

Laminaire flowkasten van Kojair

Iedere laminaire flowkast van Kojair welke u op deze pagina ziet, is voorzien van 2 HEPA H-14 filtertrappen. 1 HEPA H14 filter voor de downflow en 1 HEPA H14 filter voor de exhaust. Doordat het downflow HEPA filter van deze LAF kast groter is dan het exhaust filter zal 70% van de lucht hierdoor naar de werkruimte gaan. De overige 30% worden via het exhaust filter van de laminaire flowkast aan de bovenzijde uitgestoten. Deze 30% wordt bij de raamopening weer aangezogen. De lucht welke door het downflow filter gaat zal laminair naar beneden richting het werkblad gaan, de plaats waar u de werkzaamheden uitvoert. Deze laminaire neerwaartse luchtstroom komt in aanraking met de luchtstroom bij het raam, de zogenaamde inflow. Dit luchtgordijn zorgt ervoor dat er geen partikels uit de werkbank naar buiten kunnen. De inflow lucht welke vanuit de (lab) ruimte komt, zal via het aanzuigrooster aan de voorzijde richting de HEPA filters worden geleid. De downflow lucht zal via de roosters aan de voor- en achterzijde van het werkblad dezelfde route afleggen in de LAF kast.
 


Diverse mogelijkheden bij labwinkel

Iedere Laminaire flowkast kan uitgevoerd worden met diverse opties. Denk hierbij aan een RVS werkblad uit 1 geheel, een UV-lamp op bijvoorbeeld een doorvoer in het zijraam. Een andere optie is een zogenaamde thimble-duct aansluiting. Deze zorgt ervoor dat de LAF kast aangesloten kan worden op de externe afzuiging van het gebouw. Indien dit wenselijk is dan gaan wij graag in overleg om er zorg voor te dragen dat er voldoende debiet is voor de afzuiging van de Laminaire flowkast.
 


LAAT U GOED INFORMEREN OVER UW flowkast

Laminaire flowkasten met 2-HEPA H14 filters zijn bedoeld om uw product, de gebruiker en de omgeving te beschermen en een kruisbesmetting tegen te gaan. Laat u daarom ook goed informeren over deze producten. U kunt vrijblijvend contact opnemen met een van de medewerkers van Labwinkel om een afspraak bij ons op kantoor te Zaltbommel of bij u op locatie in te plannen.

Klantenservice
Klantenservice
Hulp nodig met uw bestelling? We kijken graag even met u mee.
  • Gratis verzending (NL) vanaf €450,-
  • Groot aanbod
  • Snelle levering
  • Maatwerk mogelijk