• Gratis verzending vanaf €450,-
 • Groot aanbod
 • Snelle levering
 • Maatwerk mogelijk

Microbiologie

Onderstaand ziet u de verschillende producten van Alliance Bio Expertise welke Labwinkel in het assortiment heeft.
 

Welke apparatuur nodig om manuale (voor)bereiding van media en levensmiddelen monsters te automatiseren:

 • Media maken (manueel) versus Automatisch media maken: MEDIAWEL 1030 - 50
 • Uitvullen in petrischalen (manueel) versus Automatisch uitvullen in petrischalen: DISTRIWEL
 • Primaire verdunning maken: 1 : 10 (manueel) en Levensmiddelenmonsters inwegen (manueel) versus Automatisch primaire verdunning maken: 1 : 10: DILUWEL en automatisch inwegen van levensmiddelenmonsters DILUWEL en DILUWEL XL
 • Homogeniseren (manueel) versus Automatisch homogeniseren: MIXWEL (+)
 • Verdunningsreeks maken (manueel uitvullen van reageerbuizen) versus Automatisch uitvullen van reageerbuizen: DOSYWEL
MICROBIOLOGISCH ONDERZOEK VAN LEVENSMIDDELEN Stomacher of mediabereider van A.B.E.
Om iets te kunnen zeggen over de productiehygiëne en/of over de productveiligheid wordt er microbiologisch onderzoek gedaan aan het product. De mate van microbiologische besmetting van producten en het al of niet aanwezig zijn van pathogene micro-organismen geven hier een goed beeld van.

De resultaten uit microbiologisch onderzoek kunnen tevens gebruikt worden ter ondersteuning van voedselveiligheid systemen zoals HACCP. De resultaten uit microbiologisch onderzoek kunnen tevens worden getoetst aan Europese regelgeving EG 2073: microbiologische criteria voor voedingsmiddelen. Hiermee kan worden aangetoond dat het onderzochte product voldoet aan die regelgeving.

Om de microbiologische kwaliteit van levensmiddelen te kunnen bepalen dient er media (waarop de micro-organismen groeien) en levensmiddelenmonsters te worden (voor)bereid. Deze (voor)bereiding kan manueel worden uitgevoerd. Om tijd (en geld) te besparen en de kwaliteit van bereiding te optimaliseren kan deze (voor)bereiding ook worden geautomatiseerd. Voor deze automatisering kan bij uitstek de apparatuur van Alliance Bio Expertise gebruikt worden, zie document: Manuele voorbereiding van media en levensmiddelen vs geautomatiseerde.
Mediabereider laboratorium
ONDERZOEK VAN LUCHT MET BEHULP VAN AIRWEL Luchtbemonstering met een Ariwel van A.B.E.
Lucht is een potentiële besmettingsbron bij de productie en verpakken van levensmiddelen. Vooral het verpakken van levensmiddelen is een kritische stap in het productieproces. De meeste problemen treden op bij het (koud) afvullen van zuivelproducten en salades, het snijden en verpakken van gekookte vleeswaren en het proportioneren van maaltijden (catering). Bij het verpakken van brood, cake en gebak kan besmetting via lucht ook gemakkelijk plaatsvinden.

LUCHTBEMONSTERING
Luchtonderzoek kan op 2 manieren plaatsvinden:
Door zogenaamde sedimentatie of “fall-out”-platen (passieve monitoring). De resultaten van dit onderzoek geven een weergave van wat er in de praktijk gebeurt, maar levert geen informatie op over de aantallen micro-organismen in de lucht.
Met speciale luchtbemonsteringsapparatuur (actieve monitoring). Dit onderzoek levert kwantitatieve resultaten over het aantal micro-organismen in lucht.

SPECIALE BEMONSTERINGSAPPARATUUR (ACTIEVE MONITORING)
Voor luchtbemonstering wordt vaak gebruik gemaakt van impactors of air samplers mede vanwege het gebruiksgemak. De AIRWEL van Alliance Bio Expertise is zo’n air sampler. Hierbij wordt lucht aangezogen en langs een agaroppervlak geleid van een petrischaal. Na aanzuiging van het juiste volume lucht door de bemonsteringskop kan de agarplaat worden verwijderd en direct worden geïncubeerd zonder verdere behandeling. Na incubatie geeft het tellen van het aantal zichtbare kolonies een directe kwantitatieve schatting van het aantal kolonievormende eenheden in de bemonsterde lucht.

Mocht u meer informatie willen omtrent mediabereiding voor op uw laboratorium dan kunt u ook contact opnemen met onze partner Martin Meijer Consultancy via https://www.mme-c.nl/
Luchtbemonstering laboratorium


 

Klantenservice
Klantenservice
Hulp nodig met uw bestelling? We kijken graag even met u mee.
 • Gratis verzending vanaf €450,-
 • Groot aanbod
 • Snelle levering
 • Maatwerk mogelijk