• Gratis verzending (NL) vanaf €450,-
  • Groot aanbod
  • Snelle levering
  • Maatwerk mogelijk

LAF kast met 2 HEPA H14 filters

Microbiologische veiligheidswerkbanken (LAF kast) met 2-HEPA H14 filters zijn bedoeld om uw product, de gebruiker en de omgeving te beschermen en een kruisbesmetting tegen te gaan. Labwinkel biedt LAF kasten aan van de merken Kojair en Labogene in verschillende breedte maten. De werkbanken kunnen desgewenst uitgerust worden met een UV-lamp, RVS armsteun of wandcontactdozen op de achterwand. Indien u vragen heeft omtrent een LAF kast kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via 0418 - 760 319.

Werking LAF kast laboratorium Hoe gaan de luchtstromingen in een LAF kast?
Iedere LAF kast welke u op deze pagina ziet is voorzien van 2 HEPA H-14 filtertrappen. 1 HEPA H14 filter voor de downflow en 1 HEPA H14 filter voor de exhaust. Doordat het downflow HEPA filter van deze LAF kast groter is dan het exhaust filter zal 70% van de lucht hierdoor naar de werkruimte gaan. De overige 30% worden via het exhaust filter van de LAF kast aan de bovenzijde uitgestoten. Deze 30% wordt bij de raamopening weer aangezogen. De lucht welke door het downflow filter gaat zal laminair naar beneden richting het werkblad gaan, de plaats waar u de werkzaamheden uitvoert. Deze laminaire neerwaartse luchtstroom komt in aanraking met de luchtstroom bij het raam, de zogenaamde inflow. Dit luchtgordijn zorgt ervoor dat er geen partikels uit de werkbank naar buiten kunnen. De inflow lucht welke vanuit de (lab) ruimte komt zal via het aanzuigrooster aan de voorzijde richting de HEPA filters worden geleid. De downflow lucht zal via de roosters aan de voor- en achterzijde van het werkblad dezelfde route afleggen in de LAF kast.
Werking LAF kast

laf kast - opties

Iedere LAF kast kan uitgevoerd worden met diverse opties. Denk hierbij aan een RVS werkblad uit 1 geheel, een UV-lamp op bijvoorbeeld een doorvoer in het zijraam. Een andere optie is een zogenaamde thimble-duct aansluiting. Deze zorgt ervoor dat de LAF kast aangesloten kan worden op de externe afzuiging van het gebouw. Indien dit wenselijk is dan gaan wij graag in overleg om er zorg voor te dragen dat er voldoende debiet is voor de afzuiging van de LAF kast.
 

laat u goed informeren over uw laf kast

Microbiologische veiligheidswerkbanken met 2-HEPA H14 filters zijn bedoeld om uw product, de gebruiker en de omgeving te beschermen en een kruisbesmetting tegen te gaan. Laat u daarom ook goed informeren over deze producten. U kunt vrijblijvend contact opnemen met een van de medewerkers van Labwinkel om een afspraak bij ons op kantoor te Zaltbommel of bij u op locatie in te plannen.

Meer informatie over de producten van Lamsystems of Kojair kunt u ook vinden via deze link. Meer informatie over Kojair kunt u vinden via de volgende link.

Klantenservice
Klantenservice
Hulp nodig met uw bestelling? We kijken graag even met u mee.
  • Gratis verzending (NL) vanaf €450,-
  • Groot aanbod
  • Snelle levering
  • Maatwerk mogelijk