• Gratis verzending (NL) vanaf €450,-
  • Groot aanbod
  • Snelle levering
  • Maatwerk mogelijk

Hoe werkt een flowkast?

Hoe werkt een flowkast?

De werking van een flowkast

Op vele laboratoria aanwezig, maar hoe gaan de luchtstromingen nu? Onderstaand een korte uitleg over de werking van de microbiologische veiligheidswerkbank.
 

Veiligheidswerkbank met HEPA filters

De luchtstroom komt de werkruimte van de flowkast binnen via de raamopening aan de voorzijde. Vervolgens gaat hij onder het werkblad door en omhoog via de achterwand naar het plenum. 70% wordt gerecirculeerd door het HEPA downflow filter, om neerwaartse bescherming te bieden en 30% gaat naar buiten gaat via het exhaust HEPA-filter. De lucht wordt vervolgens gerecirculeerd in het lab of gaat via een (thimble-duct) afzuiging naar buiten.


Flowkast met product en persoons bescherming

De neerwaartse laminaire HEPA-gefilterde luchtstroming zorgt in eerste instantie voor productbescherming, echter in combinatie met de inflow aan het voorraam ook voor bescherming van de laborant en de omgeving waarin deze zich bevindt. Dit wordt onder gecreëerd door het ontstaan van een “luchtgordijn”. De lucht die via een HEPA filter aan de bovenzijde van de kast uitgestoten wordt zorgt ervoor dat er geen microbiologische verontreiniging in het lab en/of omgeving terecht komt, al dan niet op een externe afzuiging aangesloten.

Alle aangeboden 2-filter veiligheidswerkbanken worden vervaardigd en getest in overeenstemming met EN 12469. Daarmee zijn de flowkasten bij uitstek voor het werken met microbiologische monsters, weefselkweek, viraal werk, IVF, onderzoek en bemonsteringsprocedures. Alle modellen zijn verkrijgbaar met een breed scala aan hoogwaardige opties om aan uw individuele behoeften of eisen te voldoen.
 

Klasse 2 werkbanken van Scanlaf

De Labogene Mars is een klasse II flowkast waarin de nieuwste laminator-technologie is verwerkt. Daarnaast heeft hij een zeer laag energieverbruik en HEPA H14 filters conform de EN-1822. Dit zorgt voor de beste bescherming voor u, uw producten, uw laboratorium en wordt een cross contaminatie tot een minimum gereduceerd.

De Mars microbiologische veiligheidswerkbanken stellen norm op het gebied van kwaliteit, design en innovatie die voortkomt uit een erfenis van meer dan 40 jaar ervaring. Als uitvinders van het eerste elektrisch bedienbare, schuine, voorraam in de vroege 90`er jaren van de vorige eeuw, verlegt Labogene voortdurend de grenzen van energiebesparende ontwerpconcepten en algemene ontwikkeling van hun veiligheidswerkbanken.
 

energiezuinige Laf-kast

De Mars flowkasten maken gebruik van de nieuwste energiezuinige ventilatoren  wat bijdraagt aan een lager energieverbruik en vermindering van het geluidsniveau. Een lager energieverbruik resulteert ook in minder warmteoverdracht, zowel naar de werkruimte als naar de laboratoriumomgeving, Gezamenlijk draagt dit aanzienlijk bij aan lagere totale energiekosten. Bij Labogene richt men zich op vier voordelen die standaard zijn ingebouwd in de Mars-familie van Klasse 2 flowkasten:
  • Veiligheid van product, operator en omgeving.
  • Ergonomisch ontwerp
  • Energie-efficiëntie
  • Geluidsreductie
Door op al deze aspecten te concentreren heeft Labogene optimale oplossingen gecreëerd voor klanten die ernaar streven de beste werkomgeving voor hun werknemers te creëren. Dit terwijl ze tegelijkertijd de efficiëntie verhogen, de veiligheid verbeteren en een "groenere voetafdruk" achterlaten.
 
Klantenservice
Klantenservice
Hulp nodig met uw bestelling? We kijken graag even met u mee.
  • Gratis verzending (NL) vanaf €450,-
  • Groot aanbod
  • Snelle levering
  • Maatwerk mogelijk